Schutterij

Schutterij Sint Willibrordus, in Meijel ook wel “de Grúún” genoemd, is een gewaardeerde vereniging, zowel binnen de Meijelse gemeenschap als daarbuiten. De leden en het bestuur werken hard aan de instandhouding en uitbouw van de schutterij en het muziekkorps.

De schutterij is aangesloten bij de EMM (Eendracht Maakt Macht) bond, de oudste schuttersbond in Nederlands en Belgisch Limburg. De vijf bondsfesten per jaar bepalen voor een groot deel de kalender van schutterij Sint Willibrordus. Het schuttersfeest waar iedere schutter naar uitkijkt is het OLS (Oud Limburgs Schuttersfeest) dat ieder jaar in het eerste weekeinde van juli wordt georganiseerd.

Het muziekkorps

Het korps binnen de schutterij is onmisbaar. Zonder hun muziek is het niet mogelijk voor de schutters om in optochten te kunnen marcheren. Schutterij Sint Willibrordus heeft een jachthoorn- en trompetterkorps met diverse instrumenten. Het korps komt uit in de hoogste divisie; de eerste divisie. De repetitie van het korps is op woensdagavond van 19.15 tot 21.15.

Exercitiepeloton

Behalve op muzikaal gebied is de schutterij ook actief bezig met exercitie. Een groot aantal schutters (variërend van 12 tot 20) oefent in het zomerseizoen wekelijks ‘nieuwe exercitie’. Hierbij krijgen ze bevelen van de commandant van de exercitiegroep. Bij schuttersfeesten verzorgt het peloton een optreden dat door twee juryleden beoordeeld word. De exercitiegroep en de commandant halen hierbij vaak mooie resultaten. De repetitie van de exercitiegroep vind in de zomermaanden plaats op donderdagavond van 19.30 tot 21.30.

Contact

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je een kijkje nemen op een van onze repetities? Wil je graag een steentje bijdragen, lid worden of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op. We gaan zo snel mogelijk aan de slag om jouw vraag te beantwoorden!